Ahad, 19 April 2009

Post Match : Aku tak faham ko Wenger

Arsene Wenger adalah makhluk paling sukar difahami.Di sebalik jalan senang yang dah terbentang luas die suka pilih jalan yang lebih pelik untuk untuk digelar adibahnor 'kau terlalu istimewa'.

Peluang di depan mata untuk mengulangi sejarah double dan die mempersia2kannya dalam tempoh 90 minit.Ya seperti sedia maklum baru tadi Arsenal terduduk lesu keluar dari FA Cup.Tak perlu diulas panjang lagi cuma yang aku nak tau sekarng nie beberapa persoalan yang belum dan takkan terjawab.Aku berperasaan lebih bengang dari kecewa, lebih meluat dari menyampah apabila aku dapat tahu awal2 lagi sesuatu yang buruk pasti berlaku sejak aku melihat senarai 1st eleven lagi.Bukan mencari alasan, tapi Arsenal memang telah kalah dan penyokong setia mereka ditipu hidup2 bulat2 oleh Wenger sebelum Arsenal melangkah ke padang lagi. Kepada Wenger, sila jawab!!

-Mengapa line up ko macam sial, terutama mase big2 match macam ni.ape yang ko pikir dalam kepala otak ko???

-kenapa Denilson Diaby boleh masuk 1st eleven sedangkan Arshavin Nasri ko peram kat bench????

-Kenapa ko tinggalkan langsung Eduardo yang ade mase sub lwn Villareal, sia2 gol-gol fa cup Eduardo, mesti die rase tak dipandang, aku takkan salahkan die klau die berhasrat pergi satu hari nanti.

-Kenapa oh kenapa ko tak masukkan Song main DM sedangkan ko tau die tgh onform dan amat2 diperlukan mengekang lampard ballack drogba sekali.

-Kenapa ko tunggu lama nak mampus serupa ko tak payah tukar player laa wei, apsal pulak tu ko tukar Arshavin ganti RVP??? ape yang ko pikir, RVP sikit punya kreatif boleh buat magic..Maca mane ko biarkan 2 Doble D badut tu main lagi????!!!!

-Then ko tukar lagi, kenapa ko tukar Adebayor pulak wahai Wenger lahanat?Masukkan Bendi same macam ko downgrade.Aduh..ko dah sawan, aku tak paham.

-Elok2 ko masuk ...BANG!! kene sebijik, terkulat laa ko kat Bench nak buat geleng2 kepala, apasal ko geleng kepala????ko yang salah dari mula!!

-Kenapa dan kenapa ko bagi Nasri masuk minit ke 85 apsal tak bagi die masuk bas balik terus??? Denilson gak yang kluarkan, tau pulak ko, aku ingat ko nak keluarkan Fabregas ke Toure ke, ko kan suke mende2 macam tu.Tengok muke nasri macam nak bagi penumbuk sulung jek kat wenger, mamat tu pun bengang tak dapat main.

-Kenapa Diaby boleh main selama2nya????????

-Soalan last , apsala ko bodoh sangat malam ni ,ok malam nie jek la, malam lain2 tu ko ok laa jugak, tapi malam ni..apsal ko bengap sangat malam ni..???!!!!

Itu jek la soalan yang aku nak sangat2 tanye, yang lain2 ko jawabla dengan lobah.

Kesian aku tengok besday boy Fabianski, memang salah die pun,2 2 gol tu soft gile. Budak ni memang tak sedia, kene banyak belajar lagi.Buat mase ni terpaksalaa bagi full support selagi die jek harapan kite sekarang ni...

Rakan2 seangkatan,berehatlah dulu~


7 ulasan:

BD Fabregas berkata...

aku setuju pasal denilson & diaby tu serta kenapa arshavin x dimasukkn sejak awal.. cuma bg fabianski, walaupun tiada save yg dilakukan, throw meraban & kick yg pengkau, aku x merasakn gol2 chelsea adalah silapnyee.. 2 assist drpd lampard menunjukkn lampard lgsg tidak diberikan pressure oleh midfield arsenal (double D).. eboue juga longgar di bek kanan utk 1st goal & silvestre lgsg xdpt challenge drogba dr segi fizikal mahupun speed utk 2nd goal..

Muhammad Aizuddin Asyraf berkata...

aku sokong ngan kau...
aku sakit je hati bile tngk line up arsenal...
bleh dijangka result mcm mne,...
wenger2...
aku rase agak palat hari kalau kau tahu wenger....
nasri ngan arshavin msuk lewat...
adebayor ngan persie plak kena keluar...
x ke bangang ke tu....
sial gile...

Gunners & Roses berkata...

Yup BD Fabregas,memang Eboue dan silvesre yg kurang cover tapi sepatutnya positining fabianski dan decision making die perlu tepat dalam big match macam nie.tapi ape boleh buat, di sebalik kate2 mental strength wenger,fabianski masih lagi belum bersedia..

Asyraf, persaan ko dirasai bersama jutaan peminat yang lain, mase tengok 1st eleven pun dah sakit hati menyumpah2 wenger

iLhAm_bEcKs berkata...

bkan slah sape2..
slah wenger!!!
ptot nye,tyme mnt 70 2 die da bley msok kan si SONG utk lbh dfnsve..
spaye dpat save match pling koman pon smpai xtra tyme..
haisyh!!
n kbongokan si wenger i2 terserlah dgn msok kan player yg kte bley kte kan, ntah pape..
RVP + adebayor p kuaytr kan watpe..
ceyt!!
podah...
adeh!!
sdey aku tgk mlm td
warghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ArSeNaL SUSAH MATI berkata...

aku pon nk luahkn ape yg terbuku wlaupon aku dh lama xupdate aku punya blog...ape aku nk ckp?...srupe jer la pandangan fan2 arsenal sume...aku mmg xpuas ati..tektikal kejadah ape kah yg cuba ditonjolkan...mmg xpham btol la...argh!!!!...baru jer nk bermanja2 ngan ko wenger...ko wat taik lak...tnggu game rabu nnt...ape ko nk buktikan plak...songsaplok....puih!..

kamikaze501 berkata...

aku sakit hati dan panaz hati kat wenger... walaupun dia adalah idola aku tetapi aku akan mencarut dan maki serapah apabila dia meletakkan pemain yg tidak sepatutnya... betul ckp ko, kenapa la dia letak diaby ngan denilson?? aku pun x paham..!! letak je lah arshavin ngan nasri main>.!! aku rasa,klu diorang main mesti boleh win punya... siap pengulas espn pun bajet arsenal boleh menang...!!wenger #$@%^^&&.. geram betul aku..!!!

fbh berkata...

arrggh!!..ku sangkakn panas berpanjangan namun gerimis pulak mengundang.Itulh hakikatnya harapan arsenal utk munjulang piala fa tertutup sudah.Seperti peminat lain hati aku pn terguris akibat taktik wenger sampai aku x dapat tahan sampai menjerit b***h berkali2 kat wenger(astaghfirullahalazim).Mungkin betul wenger masukkan diaby bagi dia mungkin nak halang set piece corner/ bola tinggi dari chels*** tapi seperti biasa dia main hampeh gila..pastu keeper,kenapa la wenger taknak beli keeper yg ada pengalaman sbg backup setakat ada backup fabianski x cukup menyakinkan aku..dari game sblum nih pun aku terlalu risau sbb kerap sgt dia lari tinggal gawang gol bg aku x perlu sbnrnya.Dan game mlm td dia buat lagi akibatnya gol mudah utk chels***.Apapun bahagian serangan no prblem kalut jgk pertahanan chels***.Yang aku tak paham kenapa wenger nak simpan pemain yg bagus spt arshavin dll..byk tanda tanya dlam kepala aku ni takda ke cita2 wenger utk menang piala musim ni.kalu berterusan mcm ni aku x hairan ramai pemain arsenal angkat kaki lps ni esp. walcot + persi.