Ahad, 19 April 2009

Double Dungu ~ Liar Liat - Lebih lawak dari Jim Carrey



Aku tak tahu bagaimana perasaan anda yang lain, harap2 dah recover dari kemarahan dan simptom2 hendak memenggal kepala orang.Bagi aku , keadaan masih sugul, tak perlu lagi nak diperkembangkan secara terperinci kerana jika anda fan Arsenal sejati pasti anda faham kronologi yang berlaku dari dulu lagi tanpa sebarang kesudahan.Di mana2 blog Arsenal, non official website, rata2 meluahkan emosi yang sama, kita kongsi bersama, kita luah bersama tapi adakah Pak Cik itu bersama2 kita? Mungkin jauh di sudut hati die lebih serabut, banyak lagi perkara yang sebenarnya membelenggu menyebabkan die mengambil keputusan sebegitu,banyak lagi rahsia yang dipendam tak terbongkar, yang diperam tak diselongkar dengan harapan ada manusia yang memahami isi hatinya. Ahhh kenapa aku tibe2 cube bersikap positif, bukan.. aku bukan menghasut.. cuma rentetan siri penipuan dan kebodohan berlaku di depan mata dibiar berlalu tanpa rasa malu..Tapi jangan bimbang wahai Pak Cik, kami tetap akan positif, cume berikan masa dan ruang untuk mengkritis..

Sebelum aku beralih arah ke posting yang lebih positif, Sempat lah kiranya aku meluahkan segala perasaan melalui karya2 masterpiece aku petang ini.Anda peminat Jim Carrey? tapi semalam lawak Pak Cik lebih hebat dari Jim Carrey sehingga bukan sahaja dapat standing ovation malah standing, berdiri, dan terus blah..Khas buat mereka yang bergelar Double D dan Liar liar.2 filem yang cukup sinonim...




Amacam geng? ade seni tak?? kah kah kah..kembara seniman jalanan osman tikus..


2 ulasan:

Gundala berkata...

aku xsuke jika mengatakan wenger perlu tgglkan arsenal sbb belum pasti ada manager sebagus wenger yg dpt mnggantikan die..mungkin die ni pelik kekadang tp itulah wenger. bole buat org marah,angin satu bdan,boleh wat org hepy giler..sbb tulah die ni unik...arsene knows.
falsafah die mungkin kdangkala mengarut dan die sndri pnah menyuarakan ksilapan pcaturannya. tp die x mcm manager lain. kpercayaannya thadap anak mudanya dlm kelab begitu tggi mengatasi kepercayaan kite semua...

jadi,aku harap wenger still leh sumbangkan sesuatu utk arsenal musim ni. ibarat pepatah, kita melepaskan anak ikan untuk mndpatkan ikan yg lebih besar nnti. jadi,siapa tahu habuan lebih baik menanti arsenal akhir season yakni uefa champions league. harapannye,supaya wenger x merapu lagi dgn taktik mngarut sbb fan btul2 dahaga piala nih. satu2nye penghilang dahaga kali nih adalah trofi 'telinga besar'.

p/s- jika everton mampu sekat MU biarpun MU turunkn skuad ayam,x mustahil kelab spt arsenal tumbangkan MU. cuma asalkan player dn taktikal bgus dan kena cukuplah utk arsenal ke final...

Gunners & Roses berkata...

Betul Gundala, adalah silap atau gila untuk memecat Wenger pada masa sekarang ni..Kerana manager yang available pun belum tentu dapat memahami corak Arsenal sekarang ini tak kisah lah cara main,player, mahupun bagaimana BOD menguruskan Arsenal..kerana di Arsenal semuanya bagai confidential, walaupun peminat tertanya2 ape yang berlaku di balik tabir tapi kadang2 tu boleh diabaikan jek tak peduli kerana yang penting adalah aksi di atas padang..Lagipun ini team yang dia bina, biar dia selesaikan ape yang dia bina sejak dari dulu lagi, harap2 ade hasil laa..

Man U kalah pada Everton malam tadi.Biru lawan Biru.. jadi haru biru...Walaupun kecewa tak dapat mara ke final,harap kejadian malang nih membuka mata dan hati wenger..calo beteh