Selasa, 13 Januari 2009

RVP macam kite.

Penyerang Arsenal yang tengah on form , pemain terbaik arsenal bulan lepas, Robin Van Persie menyatakan die takkan berpuas hati selagi tak menjulang sebarang piala akhir may nanti.Die juga manusia biasa dan dapat merasai feeling penyokong macam kite yang begitu frust dengan corak turun naik arsenal,RVP paham ape yang peminat mahukan dan akan cube berusaha sebaik mungkin.Pemain yang menjaringkan 12 gol sepanjang musim ni yg terkenal dgn injury kini merupakan antara tonggak penting selepas ramai player2 arsenal masuk acara cedera berganti2.Die meminta kite para penyokong terus bersabar dan memberi masa pada team untuk melakukan yang terbaik demi membalas kepercayaan penyokong.

"The main thing [in 2009] is to finally get silverware, but there is a clear picture here of how to achieve that. We need to stick to it – because this is how Arsenal is. The Arsenal way is in our system now, it grows into you, and I don’t think it’s clever to change your philosophy.

"Things take time, and you often see clubs sacking managers for fun, and they don’t get anywhere. You need a long-term strategy. That’s why I like Arsenal, because the players have time to grow into the system, and if we stick to our principles we will get silverware. That’s the main target, if we stick to the way we play we will get it."


Kate2 yang bijak daipada seorang naib timbalan kapten ketika kapten kite sedang asyik 'bercuti'.Ya bercuti, Fabregas sendiri mengakui bahawa die lebih gemar menggunakan peluang kecederaan 4 bulan ini sebagai tempoh rehat dan cuti umum. Walaupun tidak terlepas dari menyaksikan match arsenal, Fabregas mengejutkan aweknya sendiri dengan berkata kalau boleh ingin menggunakan masa ini untuk buat mende lain selain daripada bola sepak,kerana usia mudanya telah dihabiskan dengan menendang bola.Ape pun itu hanyalah sementara kerana die masih berharap agar dapat kembali ke puncak prestasi dan dapat membantu pasukan menjurai ape2 kejuaraan apabila dijangka pulang mac nanti.Aku bet Fabregas beraksi dulu dari Rosicky.

Arshavin arshavin arshavin arshavin.tak habis2.Setelah direject 10M dengarnye Arsenal up ke 12M pulok.Dan lagi menarik dengar khabarnye dah pun done deal.Harap jgn indah habar dari rupa arshavin kut.huhuh.Tapi arshavin baru2 ini dipetik sebgai berkata zenit bermain umpama arsenal..ekk..biar betul ko? pastu kate die suke no 10, oit gallas tu..ko nak kene tibai ke masuk2 dah buat otai?kalau jadi le... kalau..

"In some games last season, Zenit played football which was very similar to that of Arsenal.I would prefer my present No10 but in the team where I hope to move it's not vacant.So I'm ready for any number they are going to offer me."


Wenger dah senyap2 pasang plan B.kalau tak dapat kreativiti arshavin, die dah sediakan baju hujan sebelum pelangi. Nasri dilihat sebagai berpotensi besar untuk ambil role Fabregas di bahagian tengah.Itulah sebabnya WEnger menggunakan taktik tersebut sabtu lalu ketika semua pemain tengah tampak begitu buntu memecahkan kedegilan Bolton.Dan bile Nasri ditukar ke tengah dengan Vela di kiri, barulah ade sedikit ruang2 yang lompong.Wenger mengakui die telah discover mende ni dan mungkin akan diguna pakai kalau keadaan memerlukan.

"He gave us a little bit more creativity in the centre, especially in a tight game like that.Of course, he [Nasri] is a link player and can also pass people.From then on it became a little bit more difficult for Bolton. It was my idea - sometimes accidentally I have them."

Paling 'best' die mengaku eksperimen nye kadang2 menjadi tu..degil betul sang profesor.


2 ulasan:

rashid berkata...

mal, pic 1st tu ko bubuh la full version.
tak meriam la camni, hehe..

Gunners & Roses berkata...

ahaha.. tak boleh, IC ko tak cukup umo