Rabu, 29 April 2009

Pre Match: Pemain muda berazam tawan Old Kerepot



“I want to do it for the Club, for the players and the fans more than for me. You cannot always win everything but my desire is to do that so I will always be frustrated. I want to achieve it for the Club because it has never been done and I want this group of players to do it for the first time.”


Mungkin tak banyak yang boleh aku ulaskan sempena pertembungan paling penting Arsenal malam ini kerana jam telah menunjukkan pukul 10 malam.lebih kurang 4 jam lagi Arsenal akan bertandang ke Old Kerepot untuk misi mengulangi sejarah skuad 2006 apabila tibe2 muncul ke final ketika tiada siapa pun yang meletakkan harapan.Musim ini jalan ceritanya hampir sama dengan Arsenal pada awal musim diramalkan akan mengalami kesukaran untuk menempah saluran UCL tahun depan.Memang kite agak struggle tapi tidaklah sampai tahap skuad 2006 di mana kita hanya mampu layak di hari terakhir liga.

Lupekan liga, malam ini adalah malam penentuan 90 minit pertama, jika banyak gol yang hendak dijaringkan away adalah tempatnya.Dengan manU yang dah bolos 11 dalam 7 perlawanan, bukannya calon juara yang onform cuma calon bernasib baik yang sering dibodek.Itulah Man U.Ramai yang bertandang ke Old Kerepot dengan penuh rasa terlampau hormat sampai ketakutan tu muncul dalam diri.Sebenarnya tak payah nak takut apa pun , mereka bahasakan diri mereka setan jek padahal manusia biasa jugak yang tak special mana pun.Penuh dengan overated,overprice player dan scuba diver jek.



Gua pun tgh sabar menunggu, kene rehat yang sepenuhnya, tak de mende nak diulas sangat, cuma defend Gibbs tak tau lah macam mana, anggap je la kite tak dapat tgk aksi die malam ni, jadi dari Silvestre yang lembab kat LB baik letak Sagna di kiri.Kalo main 4-5-1 mungkin Nasri dan Song akan cover DM DIaby dijadikan wide player belah kiri walaupun bakal berlaku sumpah seranah.Fabregas akan membantu ADe yang keseorangan di atas.Senjata utama pastilah larian bak peluru meriam TW14.

------------Almunia------------
Eboue-----Toure---Jozan---Sagna
---------Nasri---Song----------
Walcott------Fabregas----Diaby
-------------Adebayor---------

Fabianski
Denilson
Bendi
Vela
Eduardo
Ramsey
Silvestre

Oleh kerana defend kite yang satu macam dengan ramai player utama takde, aku jangkakan saingan sengit dan match open yang menarik berbeza bertemu team seperti Chelsea.Jadi 3-3.Kelebihan away goal dan kemenangan pasti Di Emirates nant bakal menyaksikan Arsenal vs Henry , jom balik ke Rome!!


1 ulasan:

rashid berkata...

go arsenal,
ha ha..